Ett, två, fem! ...tre!

Jag har inte läst Arn. Men jag har hört att Jan Guillo (eller hur det nu stavas) skrev en bok som sedan blev en film som i bästa tillrättalagt-universum-i-samma-stil-som-en-runkfantasi berättar idealversionen om hans barndom.

Är han inte lite för cool? Slåss, knullar köksan, står upp mot mobben oavsett vad de gör mot honom?
Slår fadern, som misshandlat honom i åratal, på käften när han helt plötsligt går för långt?
Stämmer skolan? Det låter verkligen som det som pågår bakom tårfyllda ögon på den ständige förloraren med manlighetskomplex när han väl blivit vuxen och...


Förlåt, det här skulle inte handla om "ondskan" som när allt kommer omkring faktiskt är en jävligt bra historia. Om man bortser från... det mesta i den.

Vi hade ball i går. Köpenhamn är en alldeles underbar stad som är sådär smutsig och trashig på ett hemtrevligt sätt, som en flickvän som är strippa.
Stengade 30 är ett ställe med stor personlig förankring, jag har sett massor av bra band där. Bland annat nekromantix, horrorpops, blitzkid och The independents.

Vi åkte tåg för David är den enda som har körkort och han är trött på att inte få lov att röra ölen vi alltid tycks få som betalning. Eftersom jag aldrig dricker så brukar det sluta med att Adam blir en aning för full men eftersom han är gitarrist så gör det inte så mycket. Dessutom var jag kartläsare sist vi var i Köpenhamn och ledde oss rakt in på en enkelriktad väg mot trafiken, så vi tyckte att tåget fick duga.

Spelningen i sig gick bra så klart. Vi är extremt välrepade och tajta och kan setet utan och innan vid det här laget. Varmt som i helvetet var det på scen, jag fattar inte varför lamporna alltid måste vara på fem miljoner watt och hänge PRECIS bakom min nacke!!!

Det är såhär att vi har en färdig setlist, alltså en lista på de låtar vi ska köra, som vi plockar fram om det inte är en alldeles märkvärdig spelning som ska föräras med en egen setlist. Jag tror att det programmet ligger på cirka 40 minuter. Dessutom har vi strukit vissa låtar på den. De låtarna kör vi om vi får bra publikrespons, men om det är för lite folk för att det ska vara lönt eller om de som är där står och gäspar så hoppar vi över de överstrukna låtarna. Den första överstrukna är mitt i setet.
Så, när vi kom så långt på setet igår hörde jag att det var dags för låten efter den första överstrukna.
Det är då jag lyfter huvudet och blickar ut över publikhavet för att se varför vi inte kör alla låtarna: Jag brukar inte se ett piss från bakom trummorna.

Då visar det sig att publikhavet är hemma och sover, åtta personer står artigt och nickar längst bak i salen.
Vi gick på halv ett, efter tre akustiska popband en onsdag på en klubb med gratis inträde.
Ingen bra förutsättning.
Men vi öste på ändå och spelade riktigt bra och när vi var klara och skulle hem blev vi stoppade i dörren av en kille som ville boka oss till den 20 maj. Samma ställe men med andra band. Band som vi hade mer gemensam publik med. Bra idé.

Tatueringen läker bra. Zombien på högerarmen ni vet? Dess bakgrund håller på och växer fram, det kommer bli störtfett!
Lägger upp en bild när det är klart om en månad.

Jag somnade halv fyra i morse, så nu ska jag gå och lägga mig.

OaO

Kommentarer
Postat av: Hedvig

Bara att säga lycka till till nästa spelning.

Ni är hur grymma som helst!Jag tycker att det skulle vara intressant att höra mer om ditt jobb, din lärar-roll i nästa blogginlägg.(Jan Gillou heter han för övrigt)

2009-04-16 @ 23:53:23
Postat av: "Anonym"

Haha! Det där lät kul, lite allmänt kaos o sånt....

Varför bryr ni er ens om att göra en spelning i Köpenhamn om det ändå så bara kom 8 pers!?

I Sverige upskattar man iaf bra musik =)

Inget illa ment mot danskarna de är säkert bra människor.

Bra blogg du har btw ....

2009-04-17 @ 07:45:49
URL: http://twistedthing.blogg.se/
Postat av: Maley

Din blogg kommer jag följa till the end! Ska bli spännande att se tatueringen sen när den är klar => Tänkte själv bygga nå snyggt på armen! Love it, bodyart.Keep up the good work!

2009-04-17 @ 09:23:05
URL: http://misstrash.blogg.se/
Postat av: Anonym

Fast det stavas ju "Jan Guillou".

2009-04-17 @ 11:56:47
Postat av: stina

herrefan, din musiksmak går ju i topp!

2009-04-19 @ 16:14:16
URL: http://nekromantixx.blogspot.com
Postat av: Anonym

störtfett HAHAHA

2009-04-22 @ 22:37:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0