Boom goes the weekend!

Nu så!

Fick äntligen tag i de kroniskt förslöade danskarna, allt är nu klart:
I dag spelar vi alltså på Templet i Lyngby tillsammans med 20 Belows och DoMi.
I morgon spelar NOBELKOMMITTÈN och Barlon mandroes förband till DoMi på Gimle i Roskilde-
Medans Trevolt äntrar scenen på Tivoli i Helsingborg och förhoppningsvis kniper finalplatsen i stockholm.

Det är ju inte så att man haft ett mindre magsår över det här. Men nu är alltså allt löst och vi kan börja koncentrera oss på två ganska viktiga och sjukt roliga spelningar följt av att vi på söndag går in i studion för att spela in de följande elva dagarna vårt Debutalbum! *insert cool noise here*

Dessutom- efter att ha ätit på vegegården och därefter repat kom jag igår hem till två paket minsann!
I det ena låg ett smycke jag beställt från barbarella. Jag ska dra till Body art och sätta i det så fort jag skrivit klart det här, varit på biblioteket och klätt på mig. I någon ordning.
I det andra låg min bok! Tryckt och snygg och färdig och allt, wow vad häftigt!
Men jävlar vad tunn den är, haha!
Men den kommer att göra sig i min bokhylla och under alla mina vänners granar i december.

Så..
ha det fett, det kommer en väldigt förvirrad blogg någon gång i natt med en rapport om hur det gick i kaosets Danmark: Vi kommer nog att efterfesta med DoMi, plus att jag ska hooka upp med lite polare från modeshowen på tatueringsmässan härom månaden. Även om jag inte dricker något starkare än kaffe finns det ändå en ganska överhängande risk att vi kommer att ha skitkul. Så det så.

Saknar dig Baby.

Hai!

Jajamensan!

www.myspace.com/trevoltpunk


Nu ligger omslagsbilden till kommande albumet uppe, ja jävlar vad coolt! Vi är fett pepp:-)

Annars väntar ju världens mest stressiga hektiska helg:
På fredag spelar vi som sagt på Templet i Lyngby med Domi. Det kommer att bli ultrafräsigt...

På lördag spelar vi...

a) På Gimle i Roskilde, även där tillsammans med Domi.

b) På Tivoli i Helsingborg tillsammans med tre identiska generiska diseldoftande Metallica-coverband på Bandits unsigned-tävling. Bara ett går vidare till riksfinal i Stockholm osv osv.

Jag tycker väldigt synd om de övervintarde hårdrockarna om det skulle bli så att vi lyckas slingra oss ur kontraktet med Gimle. Jag måste vara ärlig här- jag tror inte att det kommer att bli några som helst problem med det. Det är kraftig slagsida åt att det blir så att vi spelar i Helsingborg på lördag men det känns väldigt spännande att ingen faktiskt vet riktigt än!

...så ni måste lova att hålla den här bloggen hemlig...

Danskjävlarna svarar ju inte i telefon! Vi är ju "bara" förband så vi räknar inte med att det skall vara allt för krångligt att klara sig utan oss. Dessutom har vi väldigt goda vänner som lovat att de hoppar in och täcker för oss. Mer om vilka de är längre fram.

Så för en gångs skull har det strävsamma punkbandet det lite ovanliga I-landsproblemet FÖR MÅNGA spelningar till skillnad från det lite mer traditionella motsatta förhållandet. Varje dag är en ny överraskning!

Men skit i det, allt löser sig med lite jävlar anamma och en positiv attityd.

Nu skall jag njuta av illegalt nedladdad amerikansk tecknad underhållning följt av läggdags följt av ännu en spännande dag!

 

Ha det Gytt

 


dysenterektion

Efter mässan - tatueringsmässan då alltså - kände jag att det var dags för lite uppgraderingar.
Det slog mig dels att jag inte gjort en enda ny tatuering under hela 2009! Vi har "bara" jobbat på samma hela tiden och det är väl okej men faaan vad segt...!

Dessutom insåg jag att det var längesedan det var slutet på nittiotalet....

...och jag var mer piercad än de flesta och såg förfärlig ut, satte skräck i gamla damer med min horribla framtoning:
Det är dags nu.

Jag ser tiotusen septum (kort för när skiljeväggen mellan näsborrarna är piercad) varje dag, det är ingen big deal längre. Jag har en ring i läppen som knappt syns under allt skägg och töjningarna i mina öron är små och rara.
På sin höjd imponerar de på lågstadieelever.

Jag ser inte ut som jag gör för andras skull. Men det är en vital komponent. Jag är som ni vet exhibitionist.

Så jag tänkte så här:
Från 8 mm i vänster öra till 20mm.                      
Från 20 mm i höger öra till 25mm.          
Då kan jag ta smycket jag hade i höger öra och sätta i vänster tills jag är redo att töja i kapp det.
Det nya smycket till höger öra köpte jag på mässan, en tunnel i plexi.

Jag tog en kabinhake på typ... tja, ett halvt hekto kanske?
Hängde den i höger öra. Tyngdkraftstöjning jajamensan!
Snyggt var det också!
Vänster öra töjde jag genom att klippa av bomullsdelen på båda sidor på ett tjugotal tops, satte i så många som fick plats i hålet, väntade till nästa dag då det gick att sätta i en till. Nästa dag gick ytterligare en in osv osv.

Förväntat resultat: Snabb och smidig töjning av båda hål.
Utfall: Tyngden i höger öra började göra allt mer ont och ledde till att jag fick panik och tvingade in en töjplugg som ser mer ut som en buttplugg än ett piercingtillbehör varpå örat sprack. Aj.
topsen i vänster öra stötte jag i konstant. De fick ingen ro så örat blev milt inflammerat och sprack på flera ställen. När jag till slut gav upp och tog ut dem satt de ihop i varandra med en mysig blandning av torkat och färskt var.

Pluggen i höger öra får sitta kvar tills örat inte längre värker, då sätter jag i plexitunneln och det får vila av sig ett par månader.
Vänster öra däremot, där gick jag och köpte en SKITSTOR ring, åtta mm tjock och med en diameter på över fem centimeter, den ser ut mer som ett armband än ett örhänge och den väger satan!
Den irriterar egentligen inte hålet men med sin tyngd töjer den väldigt effektivt....
lite för effektivt. Jag träffade en kvinna häromdagen som töjt med tyngder och nu har hon tre öronsnibbar.
Ja, smycket hade grävt sig genom snibben helt.
Så nu i natt bestämde jag mig för att jag skall bygga en ny konstruktion av en penna och eltejp. Sätta på ett nytt varv tejp varje dag och... arrrgh!

Hur ska jag få av monsterringen? Det finns inga töjverktyg som klarar av att få kulan att släppa!
Den är för stor.. jag har stått framför spegeln nu i en kvart med två tänger men jag får inte upp skiten!
Fatta hur klaustrofobiskt det är!

Jävla skitöron, jävla dumhuvud. Det blir att hänga på låset till body art i morgon, men det är inte säkert att Pete hittat specialtången han KANSKE hade hemma. Jag är fången i min egen fåfänga.
Coolt.

Hur som helst: Det har varit jobbigt att repa med kåpor när öronsnibbarna varit på det här viset. Hoppas allt är tip topp till studion nästa vecka.
Eller ännu värre: Tills när jag kommer till Stockholm. Baby är inte så glad för mina experiment, hon vill kunna kramas, pussas och ta på mig utan att jag rycker till hela tiden för att någon del av mig är ömtålig. Varje gång vi ses håller någonting på att läka...

Hur som helst:
Du som läser detta-
Jag uppskattar att du gör det, det känns roligt.
Och Anton? Försök att inte skratta ihjäl dig åt mina missöden. Lär av dom i stället.
Och låt inte Kristoffer pierca dig, du minns väl hur hans öronsnibb blev?

Ha det fett.
Christoffers mongoöra.  Seriously.

Kristoffers mongoöra.

 

Mitt elefantsmycke.  Seriously.

Mitt elefantsmycke. Det är jävligt mycket tyngre att ha hängandes i en irriterad öronsnibb än vad det ser ut att vara.


12 steget och det spökar

Jag och syrran var och handlade lite igår, jag hade fått min första utbetalning med a-kassan så jag tog med henne till hemköp och så gick vi loss. Eftersom hon är gravid (fortfarande) är hon sugen på jävligt off grejor, svarta oliver och sharonfrukt? Well, det är hennes smaklökar så det var bara att le stort och spela med. Gravida kvinnor är mer oberäkneliga än en brunstig elefanttjur.
Ni vet vad jag pratar om.

Men så står vi där och skrattar åt Ahlgrens senaste dumhet -rattar till förmån för bröstcancer- när en kvinna dyker upp och lite försynt undrar om "vår stil" och låter ungefär lika efterbliven som alla andra som försynt undrar om vi "kallar oss något särskilt" eller om våra kläder "står för något".
Jag får alltid skämsrysningar när folk låter på det där viset, det känns oerhört inavlat och styltat. Ungefär som folk som frågar en persisk student om hon är bortgift än eller var fan hon gjort av sin slöja och samtidigt anstränger sig så smilgroparna spricker för att verka upplysta, varefter de går hem och brottas med sina exotiserande impulser och argumentet "jag är inte rasist för jag äter bulghur".

Saken är den, fortsätter så den här kvinnan, att hon la märke till att mina byxor är nedstoppade i mina kängor och hennes elvaåriga dotter, som tydligen kallar sig "emo" - heter det så? undrar hon - har inte det. "Gör hon då fel"?

Jag hinner tänka att jisses, det är synd om den tösen som har världens mest pinsamma morsa till jag hinner uppfatta precis hur synd om den här kvinnan det är:
Hon stinker sprit.

Onsdag eftermiddag, aspackad morsa som springer runt i huset de bor och söker kontakt med främlingar för att de påminner om henes dotter. Hon var nedskickad att köpa godis till flickan och då tänker jag att shit, vad den här tösen måste ha det jobbigt och jävligt som fått utveckla strategier för att bli av med morsan för att.. tja, slippa henne en kvart, ringa till bris, göra läxorna, få skära sig ifred eller bara snabbgråta till hög musik, vad vet jag?

På väg från affären när jag och syrran fortfarande är schockade över den lilla bit verklighet som stått ansikte mot ansikte med oss slår det mig, skamklubban:
Varför sa jag ingenting?
Fy fan vad jantelagspoäng jag vältrade i mig där.
Jag skäms jättemycket, jag är ju för fan nykter alkoholist och jag arbetar som lärare med barn i just den åldern hennes dotter verkade vara. Jag tycker ju att jag är så jävla bra på att säga saker till folk som andra inte vågar och så vidare och så vidare...

Så jag tänker att varför sa jag inte så här:
"Hej, jag märker att du är full och jag förstår att du egentligen inte vill vara det, du har en dotter och både du och jag vet att hon inte mår bra av det här. Du ska veta att det märks, du ska veta människor runt omkring er förstår att ni båda lider. Du är alltid välkommen på AA. Du kan leva ett nyktert liv.
(Eventuellt runda av med "Gud älskar dig" eller något åt det hållet)

Varför sa jag inte så?
Piss, det blir bakläxa.

Anledningen till att jag inte sa något står att finna inom mig själv, i relation till min egen nykterhet.
Jag får aldrig glömma att jag bara är just nykter, inte frisk.

Jag hjälpte henne igår, jag hjälpte en alkoholist att fortsätta dricka.

Nästa gång, Jesus. Nästa gång så jävlar. Jag har lärt mig något.

Jimmie Åkesson 2

Hur kan du säga att fundamentalismen ökar, eller att Malmö kommer att få en muslimsk majoritet, när inte ens experterna kan det?

– Det är klart att man inte kan påstå att vi får en ökning, det är klart att det är svårt att göra befolkningsberäkningar, men om utvecklingen ser ut som den gör i dag är jag fullt övertygad om att det kan bli så.

– Det skulle kunna bli en majoritet isbjörnar också, rent hypotetiskt. Det kan man inte veta, säger Jimmie Åkesson.


Isbjörnar... Den killen lever fanimej i fablernas värld.


Jimmie Åkesson

"En av mångkulturens många inneboende paradoxer är att den, trots sitt universella anspråk, är ett monokulturellt fenomen som endast funnit grogrund i den postmoderna, oikofoba* västvärlden och som därför också tar sin utgångspunkt i västerländska fenomen och erfarenheter när man bedömer och analyserar omvärlden. Den västerländska erfarenheten ses som ett högre utvecklingsstadium, som resten av världen bara inte hunnit uppnå ännu."

Jag skulle vara mer försiktig med att göra så svepande anspråk. Vad saker är och inte är är och har alltid varit upp till var och en, helt i enlighet rådande diskurser i "den postmoderna västvärlden".

Världen är och har alltid varit mångkulturell per definition. Du kan inte isolera en administrativ zon, vi tillhör den här planeten och den har i sin helhet alltid varit mångkulturell. Det finns inte på kartan att upprätta någon slags neutral zon med likriktning för det kan bara leda till intellektuell inavel, stagnation, undergång.

Hur man kan man peka ut västerländsk kultur som defekt i sitt tillstånd som unik och i samma mening kritisera tanken på att den skulle vara just unik?

Det finns inga "högre" eller "lägre" utvecklingstillstånd därför att det inte finns någon fast punkt, ingen given måttstock att mäta efter. Det enda författaren av en dylik text avslöjar är sitt eget perspektiv på saken. Kan man ens formulera tanken att kulturer kan vara olika värda och resonera utifrån det har man inte i riksdagen att göra.

"Detta är också anledningen till att dagens mångkulturella svenska maktelit är så totalt blind för farorna med islam och islamisering. Man utgår från att muslimer inte vill någonting hellre än anpassa sig till ett västerländskt levnadssätt och västerländska normer, liksom att islam i grund och botten är samma sak som kristendom, med den enda skillnaden att muslimer har ett annat namn på gud."

Återigen, detta är din tolkning, din verklighetsbeskrivning. Du ser det du vill se, baserat på dina rädslor och erfarenheter. Dessa iakttagelser inte bara håller du för objektiv sanning, du ser även det som din plikt att agitera denna världsbild. "Man utgår" från det ena och det andra. Vilka är dessa "man" annat än ett teoretiskt hot mot din personliga illusion av "sverige"?

För det är väl det det handlar om- vad Sverige är. Eller inte är. Eller borde vara.
Politiken är ingen tidsmaskin, det är definitivt ingen dimensionsportal. Det går inte att flytta Sverige bakåt i tiden till någon slags förindustriell folkhemsidyll och även om det var möjligt så har denna romantiserade sverigedemokratiska utopi aldrig någonsin existerat. Det är ett hjärnspöke skapat av rädda, missunsamma människor vars yttersta konsekvens är att människor mår dåligt. Get with the program, världen består av människor som alla är lika mycket värda men samtidigt mycket olika.

"Därmed antar man också att man kommer att kunna tämja islam på samma sätt som sekulära krafter sedan århundraden tillbaka tämjt den europeiska kristendomen och förpassat den till den privata sfären."


Jag har inget val i frågan: Jag måste leva sida vid sida med människor som inte delar mina värderingar. Det kan vara en troende muslim eller Jimmie Åkesson, men vi har alla samma rätt till planeten och att beskriva den.

Jag kanske ogillar vissa perspektiv därför att de går i konflikt med mina, men det är min rätt att ogilla saker. Däremot ser jag som min skyldighet att visa den respekt för andras åsikter jag väntar mig mina egna.Till sist är det dessutom mitt personliga, aktiva val att gilla läget: Jag väljer att uppskatta världens mångkulturella tillstånd. Jag ser det som en chans att lära mig saker, att utvecklas i mötet med det som inte liknar mig. Annars hade jag kanske blivit lika skitnödigt neurotisk som Jimmie Åkesson.

"Tämja islam", jag kan inte ens föreställa mig den kulturvärderingsskala som används när man resonerar, nej formulerar sig på det sättet. Jag tycker mig kunna skönja ett retoriskt mönster när Jimmie skriver: Han uttrycker omedvetet sina mörkaste fulaste världsperspektiv i samma mening som han kritiserar dem: Han målar upp värsta tänkbara scenario och säger: "det är inte mitt". Han har nog ingen aning om hur genomskinlig han är när han skriver.

Jag orkar fan inte sitta och citera mig igenom hela hans debila svammel, jag måste iväg och jobba. Men i stycket efter det sista jag klippte in går han vidare med att hylla västerländsk kultur som högre stående stick i stäv med hans påstående i första stycket, jag hänvisar här till föregående stycke skrivet undertecknad. Hängde ni med?

Jag kan inte bestämma mig för om man egentligen ska gå in i en diskussion med Sverigedemokrater, jag går aldrig in i debatt med en sexåring som vill ha glass. Det känns lite som det handlar om det, som man ropar i skogen får man svar. För att kunna samtala på en jämlik nivå måste man acceptera den andres perspektiv annars blir det inget samtal. Och då har de redan vunnit en seger: En tolerant, upplyst person med kärlek till sin nästa tvingas acceptera Sverigedemokraternas syn på människor som underordnade ekonomiska intressen, deras syn på administrativa ytor som öar och samhällen som något som inte byggs av de individer som utgör dem utan snarare de hegemoniska ideér som format dem samt ambitionen att ta kontroll över dessa.

"Men invandring kostar pengar" Världen i sin helhet tillhör alla. Vår skyldighet som världsmedborgare är gentemot hela världen. Om folkvandring är vår önskan, då måste administrationen som berörs hantera detta i enlighet med verkligheten. Demokrati och mänskliga rättigheter är allmängiltigt, dessa ideal stannar inte vid nationsgränser.

Jag vill inte behöva skämmas över att kalla mig människa. Men Jimmie Åkesson, han tycks inte ha några som helst problem med det. Han rörs inte i ryggen över det skamliga i att vilja sköta sig själv och skita i andra. Det irriterande är förstås hur han vill ha mig med på det tåget. Pinsamt.

Det finns ingen Svensk kultur, bara idén om den. Hur ser din ut?


Ny vecka!

Haha, Blog awards... och på engelska! Dessa människor alltså...!
Har ni sett att ahlgrens bilar har släppt en ny smak/nytt tillbehör?
Påsen är rosa, det är i samband med den pågående bröstcancer-kampanjen...
Men det skadade i sammanhanget är att tillbehören är RATTAR. När jag såg det trodde jag inte mina ögon, men det verkar som att jag inte längre är ensam om distanslös humor!

...och förlåt om jag trampar någon på bröstet nu men hela den här rosa bandet grejen...
Bröstcancer är inte någon politisk ideologi som man kan upplysa bort, ändå behandlas det precis så och de som inte engagerar sig det minsta lilla ska känna sig som att de bidrar till bröstcancer.

Frågan är om jag inte bara suddar bort allt det som står här ovan för man ska fan inte skriva när man precis vaknat och inte ännu hunnit dricka så mycket som en droppe kaffe....

Tydligen så var tre av fem ledamoter emot att Barack skulle få nobelpriset. Ordföranden övertalade de andra.
M-hm.

Annars hade vi en jävligt rolig helg, vi invigde den nya bussen genom att köra norrut och spela.
Gottwalds i Ängelholm är ett jävligt häftigt ställe men det verkar inte vara ett ställe man går till randomly för att hänga. Eller också finns det en obehaglig sanning här som jag vägrar släppa in.
Linus har i alla fall satt i gång med dokumentärfilmandet så nu har man en kamra i ansiktet igen, good times!

Glöm inte att gå in på Bandits hemsida och rösta på oss i bandit unsigned-tävlingen.
Jag pallar inte hitta länken, du får googla. Tack.

Ha det

Nyssbce och youttad?

När jag försöker skicka sms är det följande ord som när jag försöker skriva dem som avslöjar hur gammal min telefon är:

Spotify, myspace, facebook och youtube.

Saker som inte fanns för bara ett par år sedan är mer än vardag, de är oumbärliga. Nå, vissa åtminstone.
Men ändå.

Det finns mycket mer än så men när jag försöker skriva de här sakerna reagerar jag med att tänka att det är väldigt konstigt för det är ju ord man använder mest hela tiden, tycker jag...

Har någon mer än jag sökt på Trevolt på nätet?
"did you mean Travolta?"

Om vi någonsin gör ett album på engelska är åtminstone titeln redan klar!

Digitala missförstånd är väldigt roliga.

Apropå missförstånd:
Jag vickade idag, skulle ha en åtta på morgonen. Vad ingen kommit ihåg att berätta var att de var komplediga så hela min förmiddag spenderades med kaffe och morgontidning, ända fram till lunch.
Med lön.
Fett.
På eftermiddagen visade det sig att deras NO-lärare blivit sjuk så i stället för att ha två halvklasser på två dubbelpass fick jag ha hela klassen två dubbeltimmar i rad...
Men det var roligt för kidsen var goa:-)


Nu är det spelning på lördag och därefter två veckor kvar tills vi går in i studion och spelar in debutalbumet, jag är SUPERPEPP!

Ni fattar inte hur bra det kommer bli, jag har spelat i olika band sedan slutet av nittiotalet och inget av dom har blivit något att hänga i julgranen.
Deathboot var... hårda och balla och spelade in ett album som fick bra kritik och så men dödsmetall är vad det är och hela grejen hade ett mått av humor och distans som inte riktigt kändes jag. Men jag lärde mig otroligt mycket om gruppdynamik, studioteknik, låtskrivande, scenuppträdande och tusen andra saker relaterade till "att spela i band".
Conshitas var mer min grej, punk. MEn även det var lite oseriöst och ytligt men, vi spelade också in en massa och i det bandet lärde jag mig dels att spela trummor men också vad man INTE ska göra.
David och Adam har också historier av det här slaget.
Så nu har vi ett band där alla gör precis vad de alltid velat och skriver precis den musik vi vill, från hjärtat. Ingenting begränsar oss som genre "vi låter si och så bla bla bla" eller pretentioner av olika slag. Vi är inte länge naiva eller blåögda, vi är ärliga och fokuserade, erfarna och VILL verkligen det här. Vi repar hur mycket osm helst, ibland blir det tio repor på raken. Oftast mer än tre gånger i veckan. Vi hör våra egna fel, vi kan påtala varandras på ett konstruktivt sätt.
Vi stannar upp och repar på smådelar av låtar. Vi diskuterar basgångar, rytmik, fills, frasering, intonering, hastighet, you name it.

Trevolt´s debutalbum kommer att vara extremt genomarbetat, ärligt och bygga på ett livslångt musikintresse, nej kärlek till musiken! Trettio års arbete kulminerar om två veckor.
Jag har sällan varit så här uppspelt, nervös och motiverad på en och samma gång.

!Sådärja.

Jag sa ju häromveckan att jag var på "skriva tankar-humör" men att det blev längre än vad som var meningen...
Nu är jag klar och boken går att köpa på följande länk:

https://www.vulkan.se/Presentation.aspx?itemid=39353

Eftersom jag är SÄMST på det här med att infoga länkar så kanske den är trasig, markera skiten och klistra in den i webläsaren isf. 138 spänn för en tunn liten grej där jag verbalrunkar kanske inte tilltalar särskilt många men JAG tycker åtminstone att det är oerhört fett.

Det passar sig liksom med tanke på tiden vi lever i. Ny teknik har gjort oss många tjänster och otjänster och eftersom det nu finns mängder av billiga och bra hjälpmedel behöver man inte vara särskilt skicklig på sitt musikinstrument längre för att kunna spela in något som låter jävligt mycket bättre än vad det kommer att göra live. Det stämmer väl överens med andan i punken som den var från början, hellre än bra, men det LÅTER förbannat bra när man med triggade trummor och autotuner kan få medelmåttigt framförd musik låta extremt bra. Jag tänker inte lägga mig i att värdera det, det är upp till var och en vad de lyssnar på. Jag gillar ju Cancerslug för bövelen! Bra låtskrivare kan man dock inte bli med maskiners hjälp.
Vad nu "bra" betyder...

Samma sak med skrivandet. En gång i tiden var man tvungen att skriva i enlighet med vissa förlags smak och vinstintresse eller jobba häcken av sig år ut och år in. I dag behöver man varken ta hänsyn till det ena eller det andra, vem som helst med ett ordbehandlingsprogram och en internetuppkoppling kan bli publicerad författare.

Vad det innebär? Tja... att det inte längre väger lika tungt att kalla sig "publicerad författare"? Spelar ingen roll, det är som det är och ens värde blir varken högre eller lägre med en dylik titel. Det kan också innebära att konstnärliga uttryck och dess konsekvenser demokratiseras, vad vet jag. Det kan också innebära att vi utan kapitalets sortering och den myndighet det innebär får vada upp till höften i medelmåttighet de kommande åren, eller att vi faktiskt omvärderar från grunden vad vi egentligen menar med "bra" eller "dåligt".

Kanske vi slipper inställingen att det finns objektiva sanningar kring definitioner om sakers värde.
"bra" eller "dåligt" kanske för en gångs skull får lov att vara upp till var och en, på riktigt.
I smyg jublar jag.

Så...

Imponeras av min oerhörda åstadkommelse!
Wohoo!

;-)

När är det min tur?

Nobels fredspris delas numera ut för kapacitet och visioner.
Det går att få det för allt man tänker göra och har resurserna att genomföra.
Det luktar politik och agenda lång väg.

Om ni missat det-årets fredspris går till Barack Obama och en del av motiveringen handlar om visioner och framtidslöften. Det är ganska vågat att använda Nobels fredspris som någon slags sms-lån för att sätta press på en individ så att denne inte glömmer sina löften. "Vi ger dig priset nu om du lovar att hålla vad du lovat" som om Nobels fredspris är den sporre USA:s president kommer att motiveras tillräckligt av att vilja världens bästa.
Mahatma Gandhi och Olof Palme fick aldrig priset trots allt de faktiskt gjorde.
Jag kan lika gärna få det, jag har också visioner. Men det är klart, min autograf har inte makt att avveckla kärnvapen. Men jag hade gjort det utan att blinka till skillnad från årets fredspristagare.
Lech Walesa, en tidigare fredspristagare reagerade som jag: "Redan?"

Men men.

Nobelpriset är inte så jävla viktigt som de som delar ut det tycks tro. Inte heller världens samlade medier som hungrigt väntar på utnämningarna.

Helt okända individer världen över gör dagligen saker av ren medmänsklig kärlek, arbetar hårt utan världslig ersättning värd namnet för att göra livet drägligare för sina medmänniskor, för att främja fred och mänskliga rättigheter.
Vi har läkare utan gränser, ideella frivilliga i svält och miljökatastrofer, äkta altruister som utan kostym eller medalj reser sig upp för sin nästa och gör vad som krävs av inget annat än deras egna hjärtan.
Allt från dig som tar en minut att prata med aluma-försäljaren till de som delar med sig av det lilla de har till sin granne, från den som inte dricker sitt vatten själv till den som skänker allt de inte behöver.
Fredspriset går varje år till er men någon tar emot det i ert ställe.

För övrigt har jag sett om sagan om ringen igen, extended version och numera tycker jag att även den är för kort. Avatar har skadat mig.

På tisdag bär det iväg för att testa det senaste vaccinet mot svininfluensan, denna enorma lösnummerkrängande bluff .
Jag får betalt i alla fall så jag kommer att få äta nästa vecka:-)

Ha det fett tillsvidare.

Brott och straff

Jag skulle behöva ett pretentionsfilter på min blogg så att inte hjärndött humorlösa kan skriva kommentarer.

Men nog om det, dagens blogg skulle egentligen börjat med orden "Det största brottet är inte de kriminella handlingar de så obekymrat begår om och om igen. Det största brottet är att de trots allt försvarar sina handlingar med omständigheter de själv är ansvariga för!"

Det är det som gör mig helt knäpp!
Att de senaste... tja... (två)hundra årens utrikespolitik skapat de förutsättningar i världen som man idag anser sig behöva bomba och bränna bort.
Varför gör INGEN en analys som är djupare än första lagret, varför är INGEN intresserad av att behandla bortom symptomen, problemens rötter?

Jag har också varit förälskad i Obama ett tag nu. Men så satt jag och lyssnade på musik inspirerad av Den Store Satan INNAN Bushadministrationen och så slog det mig att vi rödskallar hatade USA innan Bush blev president och att vår mekaniska USA-kritik -vårt signum- som tog episka proportioner under Bush-åren tystnade helt efter att Obama tog över.
Om du bara ätit en sak i en månad är vad som helst gott.

Ville bara säga det. Människor mister fortfarande liv och frihet i profits namn.

Annars var jag och såg DLK häromdagen, fan vad trevlig upplevelse det var.
De skriver ännu bra låtar, Mart är ännu charmig och en grym front och Jouni är en rolig trummmis att stå och fånstirra på med sina kraftiga, snabba armar... *slurp*
Men det trevligaste var ändå att ett trallpunkband kan fylla debaser i Malmö. Skönt att inte alla bara stängt av och gett upp inför Green Day, Misfits och Rancids ambitiösa försök att krossa det sista av punken.
Vi klarade det, wohoo!

Berättade jag om korset? Korset jag tänkte att man kan tatuera på hakan?
Som då är ett... hak-kors?
:-)


P&K


Dags igen, att säga sanningen

Jag har inte skrivit någon blogg på länge så jag gör det nu.
Ibland är det jätteroligt och kommer spontant och annars känns det ungefär lika spännande som att göra religionsläxan.

I dag är det ett mellanting.

Håller på och väntar på min vulkanleverans, spännande. 2009 är det inte lika coolt att ha släppt en bok men ändå. Snart kommer jag att köra ner en länk i halsen på alla jag känner. Tro inte att ni kommer att gilla den, den är inte skriven för någon annan än mig. Kanske att jag skriver något som är tänkt att läsas av många längre fram, jag har en skitäcklig spekulativ idé som kommer att få ett stort antal människor att tycka att jag är dum i huvudet.
Desto större anledning att göra det då.

Har ni också märkt att spotify inte alltid har full koll på läget? Ibland händer det att två band heter samma sak och då hamnar dessa bands album på varandras spotify-sidor. Kolla Venerea och AFI så fattar ni vad jag menar.
Om inte skejtpunk plötsligt kommit att inkludera spanks loungepop men sist jag kollade var det inte så.

Jag var på jobbintervju idag. Så... gratulera mig. Eller inte. Jag trivs jävligt bra med att vara arbetslös. Om jag får jobbet - vilket jag får för jag är fantastiskt skicklig i jobbintervjuer, herregud man ska ju sitta och prata om hur förträfflig man är och i den sportsgrenen kan ingen smälla mig på fingrarna - så kommer jag att få träffa Cecilia ännu mindre den kommande tiden och det suger verkligen fett.

Annars är planen att finslipa Trevolts debutalbum inför inspelningen i november. Det kommer att bli helt fucking apokalyptiskt bra.

Idag önskar vi oss följande magiska förmåga:

Att med blicken spränga mobilkameror.
Eller att med tanken kunna smitta folk med cerebral pares som skriker "Robinson" efter mig.

Senaste tatueringsidén:

En realistic bild på en polares morsa med min kuk i munnen. For the hell of it.

Jag är större än min fantasis begränsningar. Jag är evig. Amen.

Öhm... just det, mässan!

FAN vad ball jag haft idag, tatueringsmässan som just pågår i Malmö är FETT rolig-
bara fullt av tokroliga människor med en massa intressanta takes som svar på frågan "jaha, hur fan ser jag ut då?"

Sprungit på både kleti och pleti minsann, gamla vänner, nya vänner och vänner jag inte riktigt visste att jag hade men ändå!

Och som Ludde sa: "Fan Billing, det är så jävla tacksamt att bjuda dig på något att dricka för du skall alltid bara ha kaffe..."

Cecilia, som har klädbutiken bad reputation, har styrt upp värsta balla modevisningen med en massa glada amatörmannekänger - däribland undertecknad, förstås - och numret vi satt ihop är fruktansvärt roligt. Vi är ett stort gäng glada och snygga människor som fått låna hennes coola kläder att ranta runt i på scen.

Så, efter att ha varit på mässan i tolv timmar i dag känner jag att det är dags att med gott samvete få somna från ångesten över att vara pank i ett rum fullt av skickliga tatuerare från hela världen!

På söndag skall jag btw ställa upp i pristävlingen i kategorin "most weird stuff" med den scooteråkande ninjan jag har på ena skinkan. Få se om jag vinner!

Och just det- jag kände mig väldigt funderig och filosofisk häromdagen och lovade halvt om halvt ett inlägg här i bloggen i den stilen. Tyvärr blev det jag skrev alldeles för långt för att det skall fungera som blogginlägg, så jag lägger upp det på vulkan.se istället så att det går att köpa som bok. Så mycket blev det... jag säger till längre fram i höst när den är klar och går att beställa.

P&K!

RSS 2.0