Gör som du vill - eller stå still!

Fan, det blir många repor den här veckan...
Sex besök till replokalen får jag det till eftersom jag räknar in lördagens videoinspelning.
David och Adam kommer att vara där sammanlagt sju gånger för på fredag ska de repa med John på trummor.
Nej, jag håller inte på och fasas ut! Det är bara så enkelt som att vi har en spelning bokad under en period jag är bortrest och vi avbokar inte.
Ska ut på landet med Baby en vecka efter midsommar, hur underbart ska inte det bli! Lilla familjen på en ö, dåligt med mat, mängder av närhet... inget rinnande vatten och ett mysigt litet hus...

Jag är nu totalt frustrerad över mängden av "paralleller till Robinson-skämt" jag kan dra här, så jag nöjer mig med ett:
Om jag måste sitta i en trång bur hoppas jag att det är Cecilia som väntar utanför och varken Jarmo eller Popcorn:-)

Eller nåt.

Kul att höra att mina små kreativa alster lyckas glädja åtminstone en eller annan. Jag älskar att skriva och kommer aldrig, aldrig sluta med det. Målet är att publiceras.
Ända sedan jag var barn har jag haft tre målsättningar med mitt yrkesliv, nämligen att bli lärare, journalist och eller författare.

Just nu jobbar jag som lärare men det kommer snart att upphöra. Jag behöver avsluta min lärarutbildning, det känns liksom lite bättre med en examen... Journalistyrket kräver även det en högre utbildning och det får fan vänta tills jag blir stor.
Författandet däremot kommer ganska naturligt.

Jag har lite planer på G mina vänner. Ni får snart veta vad, på ett eller annat sätt.
Under tiden bifogar jag en grej jag skrev ner med darrande händer en mörk natt. Historien är helt sann och skriven direkt efter upplevelsen! Skitcoolt egentligen:-)

PoK


Mardröm. Cirka ett på natten till den 27 maj 2008


Det börjar med att jag, min bror och vår far är i parken, slottsparken. Det ligger redan här en känsla av obehag över drömmen. Han är på dåligt humör och det gör mig illa till mods. Han klagar över något, vi går snabbt efter, för att hålla takten. Kanske ett förträngt barndomsminne?

Jag ser tvärs över gatan hur en grupp barn kastar med flaskor över ett hustak. Nu är det skymning och jag är plötsligt mig själv i vuxen ålder. Jag ropar på dem att lägga av. En liknande incident inträffade på jobb idag. Ett av barnen kommer springande emot mig med ett ansiktsuttryck av raseri och kastar glas mot mig. Vi dansar runt, runt varandra och han kastar glas emot mig som jag fångar med handen. De krossas och blod forsar ur min trasiga hand.

Jag tar fast honom och vräker honom mot marken. Våld. Jag vet inte riktigt vad som händer...


Plötsligt ligger jag i min säng, det är natt. Jag sover. Jag ligger och har ångest efter en mardröm. Jag reser mig ur sängen och försöker tända i taket, men det blir inte ljust. Jag minns att jag tänker att lampan inte bör vara trasig. Jag snubblar in halvt i panik i hallen för att tända den lampan istället- den glöder svagt gult, det fortsätter att vara mörkt.


Närvaron i rummet är tjock och mörkbrun/mörkgrön. Jag ser den inte, men jag upplever den som en kall och fuktig känsla trots att jag är svettig. En djup baston ekar i rummet som jag vet kommer från skräckens strupe. Jag ryser nu när jag beskriver min dröm.


Jag upplever en känsla av panik och att jag måste vakna: Jag reser mig ur sängen igen och det är svart, alldeles för mörkt men ändå kan jag se rummets konturer. Jag skriker till mig själv:   "Mitt liv är precis som jag vill att det ska vara"! Som för att samla mod, men jag blir allt räddare. Lägenheten tappar sina proportioner något och jag springer skräckslagen in i badrummet och skriker till min spegelbild att vakna...


Jag reser mig ur sängen, äntligen, tio gånger i rad för att varje gång upptäcka att jag fortfarande sover! Varje gång är det mörkt.


Jag klättrar uppför våningssängen för att väcka min bror, men finner bara mina vänners ruttna lik.


Sover fortfarande.


Skriker högt och om och om igen: Vakna! Vakna!


Klättrar uppför våningssängen, våning efter våning, men trillar ner i sängen igen.


Nu känner jag min egen stela, döda arm banka mig själv på armen för att jag ska vakna.


Till slut vaknar jag faktiskt. Tror jag i alla fall. Detta kanske också är en dröm...

Kudden är blöt av saliv. Jag har legat och skrikit. Jag är så rädd... Jag går upp, tänder i taket -lamporna fungerar- kollar på toa om det sitter.. något där, sätter på en kopp te och startar datorn.

Detta är i särklass den sjukaste, ovanligaste och mest skrämmande dröm jag har haft i hela mitt liv. Så verklig... så obehaglig... jag ryser nästan oavbrutet under hela nedtecknandet av drömmen och slutar skriva regelbundet för att se mig om över axeln. Jag känner att jag bara fått ner en bråkdel av detaljrikedomen av drömmen i text... men det är mycket med drömmar som är flyktigt och svårt att klä i ord.


Det finns mycket att tolka ur den här drömmen. Jag är redan i full gång.


Kommentarer
Postat av: Robin

Har oxå varit med om det där att man drömmer sitt uppvaknande massa gånger om. Fast när jag väl vaknade på riktigt, så gick jag bara runt lite förvirrad en stund o sen gick ja o la mej igen.

Jag brukar dock mest göra grejer i sömnen utan att ha nån aning om det. T.ex. satte mej upp med ett ryck och skrek tills nån kom o väckte mej och undrade va fan ja höll på med, åt fika, gått o lagt mej nån helt annanstans oftast på golvet precis innanför ytterdörrn. Vem vet, det kanske är mitt undermedvetna som försöker fly.

2009-05-13 @ 23:41:39
Postat av: Huskatt

Mardrömmar och puls 2 000 är inget trevligt alls. Kan knappt fatta att jag använde ordet trevligt och mardröm i samma mening...

BLÄ.

Och har man väl börjat drömma otrevligheter fortsätter det gärna natten ut. Uppfriskande och glädjande för själen...:( (sarkasm)

2009-05-14 @ 07:55:13
URL: /http://huskatt.blogspot.com/
Postat av: L.

Riktigt obehaglit låter det =/

Jag själv brukar drömma att jag blir jagad av någon som vill/försöker mörda mig. Oftast vill mördaren att det ska vara brutalt och jag har en gång drömt att han försökt borra i mitt huvud (en monsterstor borr vare också). Har även drömt att min pappa vill mörda mig...

kan inte fatta varför jag jämt drömmer sånt... =(

2009-05-14 @ 09:01:03
URL: http://hajarunu.blogg.se/
Postat av: Maley

Usch, lät som en riktigt läskig dröm! Har själv varit med om det där. Vaknat av att jag själv ligger och slår mig för att jag skall vakna ur den hemska mardrömmen. Och ett antal gånger man vaknat och storgrinat. Helt sjukt va drömmar kan göra med en. Det är läskigt sen när man börjar tolka drömmar!

Drömde en gång att vi krockade med bilen på ett ställe här i Mora, dagen efter så var vi påväg att krocka på precis det stället. Det var sjukt läskigt.2009-05-14 @ 12:11:46
URL: http://misstrash.blogg.se/
Postat av: tess

Ja drömmar är svåra att förklara å de låter ofta dumma och läjliga då man ska just skriva ner eller berätta. Huga ja... tyvärr e ja dålig på att tyda dom.... skulle behöva ha den hjälp ja hade tidigare med det men tappat bort min kontakt. Är du bra på detta???

2009-05-14 @ 16:47:28
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Viktoria

Du får verkligen aldrig sluta skriva ! :D

2009-05-14 @ 19:23:53
URL: http://viktoriajansson.blogg.se/
Postat av: F

Drömmar kan onekligen vara skrämmande ibland.. Jag försöker också komma ihåg att skriva ner mina drömmar så fort jag kan efter att jag vaknat. Det är rätt intressant att läsa det lite senare och försöka tolka drömmen på något vettigt sätt.

Annars lite roligt att jag också har tänkt på precis samma yrken; lärare, journalist, författare. (: Nu är jag mera inne på psykologilinjen, tycker det är intressant, men skriver gör jag ändå hela tiden. Det är beroendeframkallande och ett av de absolut bästa sätten att rensa tankarna (:

Du är säkert jättebra som lärare redan, men förmodligen trevligt att bli klar med utbildningen och ta examen också. Lycka till med det och allt annat! ^^

2009-05-14 @ 19:47:22
Postat av: m

fy fan!

2009-05-15 @ 12:43:33
Postat av: K

Är alla som kommenterar här 15-åringar som måste berätta (läs babbla) om sig själva?

2009-05-15 @ 13:33:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0