Jag är din mormor. Ibland.

Papa Jumi flyttade i helgen, det var ball.
Jag gillar att hjälpa folk att flytta även om jag för det mesta gnäller om det.

Han bor numera uppe på ett berg i södra Stockholm i ett höghus.
Om man går upp på vinden i hans hus hittar man en stege. Längst upp för den är en liten lucka i taket.
Klättrar man ut genom den hamnar man ovanpå huset, på det oreanga yttertaket, mitt i den ilande vinden med en helt sagolik utsikt över en massa Stockholm!

Dessutom växer det en massa frukt i området-
jag plockade ett par kilo aprikoser och gjorde marmelad(!) som blev kanske lite väl syrlig men smakar mums på knäckebröd...

Det ringde från en skola vid Liljeholmen- två tunnelbanestationer härifrån- så nu har jag vick i Stockholm också, skitgött.
Skolan påminner en smula om Linné men har estetisk profil, vilket passar mig utmärkt:
Om allt går enligt planerna har jag alltså fått in min vikariefot i mina båda städer. Detta tillsammans med min A-kassa kommer att få min privatekonomi att se en aning bättre ut i höst!!

Cecilia och jag fortsätter som vanligt vår diskussion-som-inte-har-något-slut kring feminism och ju mer jag sätter mig in i hur hon tänker, dess mer slås jag av hur snygg hennes idé är, hur genomtänkta och konkreta hennes åsikter och världsbild är konstruerad... och hur mycket jag lider av min brist av erfarenheten av att leva som kvinna. Jag vet inte riktigt vad jag kan göra åt den bristen, men jag lyssnar gärna.

Jag håller inte alltid med henne, vi har olika plattformar, som man brukar säga.
Hon anser att män och kvinnor är i grunden olika. Jag anser att det inte är någon större principiell skillnad.
Jag anser att vi föds lika nakna, hon menar att vi har olika funktioner vi inte kan komma från.
Hon tycker att vissa drag och egenskaper kan beskrivas som "manliga" och "kvinnliga" medan jag resonerar att detta bara är en kulturell och/eller språklig konstruktion(jag börjar känna mig ganska tjatig vid det här laget-
högskolepretto mot erfarenhetsbaserad klarsynthet?)

Jag blir jävligt imponerad av hennes särartsfeminism, hennes tankar kring biologism och hur begreppet "sunt förnuft" får nya betydelser i hennes vackra mun...

Jag blir jävligt provocerad av hennes tankar som vid första anblicken känns reaktionära, konservativa eller vara sprungna ur rent effektsökande jävulskap- hon gillar som jag att provocera men till skillnad från mig, inte för sakens skull- men vid en andra och tredje lyssning får även mig att hålla truten och nicka instämmande ibland.

Jag lämnar er i dag med ett av hennes enligt mig finaste guldkorn:

Tänk om en grupp människor kan hindra en annan grupps strävan mot frihet genom att lura denne att acceptera sin egen definition av ordet?

Tänk om p-pillret och fri abort är en fälla?

Tänk om det offentliga utrymmet inte är eftersträvansvärt som motsats till det privata, om karriär inte är bättre än familjeliv, om pengar och makt faktiskt inte är att föredra framför fortplantning... sett till bakgrund av frågorna:
Vad är meningen med livet? (ditt)
Vad är meningen med Livet? (konceptet)

Jag vet inte om hon håller med mig om att jag lyckats fånga vad hon egentligen menar men dessa är en handfull små grejor jag fastnat för, min Hjerngymnastik if you will.

God natt!

Kommentarer
Postat av: heddi

var du vid en bankomat i telefonplan i morse? är nästan hundra på att det var du, men är inte helt säker...

2009-09-16 @ 15:43:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0