Den diplomatiska "krisen"

Diplomati är det enda alternativet till krig vid internationella kriser, säger förståsigpåaren på TV.

Förståsigpåaren i det här fallet är en pensionerad diplomat. Klart att hans perspektiv är som det är- en arbetslivstids erfarenhet av den egna viktigheten.

Wikileaks senaste avslöjanden har skapat rubriker över planeten och gjort väldigt många väldigt upprörda. Kafferepsskvaller har offentliggjorts, obehagliga sanningar har kommit i ljuset:

Världsledare som ser på och talar om varandra på en högstadienivå och ett politiskt förhållningssätt fördolt för de vars intressen man har till uppdrag att tillvarata.

Den representativa demokratin är ett skämt och kapitalets intressen går som vanligt först, men det som är så irriterande är att vi har fått veta en massa vi inte skulle. Det var inte meningen att ”Svenska folket” någonsin skulle få vet vad ”Den Svenska Nationen” gör-

statsapparaten som organisation och den geografiskt, kulturellt och framförallt juridiskt avskilda grupp som på papperet skall vara den förstnämndas utgångspunkt och representant drar åt olika håll, tillvaratar olika intressen och har olika fokus.

 

Men vi, folken i alla berörda länder, vi ska betala skatt, konsumera och hålla käften. De stora grabbarna har sin egen klubb för inbördes beundran vars makt bygger på vår acceptans. De fruktar inte wikileaks avslöjanden av denna smala facett av hela bilden. De tycker bara det känns lite pinsamt gentemot varandra och det är det som är problemet. Att vi inte kommer att gå vidare med detta, att de stora frågor som här öppnas för att frågas kommer att drunkna i de frågor vi har lyckats övertygas om är de enda viktiga, nämligen de som rör shopping menlösa sakfrågor.

 

Diplomati är inte det enda alternativet till krig. Kapitalism är ett alternativ till demokrati.

Konsumtion är ett alternativ till personlig utveckling och acceptans ett alternativ till framsteg.

 

Men Erik, kapitalismen igen? Är du helt besatt eller? Det handlar ju om diplomati?

Nej, det handlar om maktrelationer. ”Klass” är uttjatat men allvarligt talat? Toppchefer på multinationella företag, politiker och diplomater går på samma porrklubbar och deras lyx och överflöd kommer ur samma fickor: Våra.


Kommentarer
Postat av: Ketchup

Du får gärna vara besatt av precis vad du vill, bara du skriver om det så att jag får läsa."Konsumtion är ett alternativ till personlig utveckling och acceptans ett alternativ till framsteg." Spot on.

2010-12-12 @ 17:32:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0