Tänk om...

Tänk om Självmordsbombaren i Stockholm varit etnisk svensk och skrivit ett brev till säpo där han beskrev hur Sverige vänt sig från jesus och bibeln och att de som går med jävulen måste renas.
Då hade vi inte haft en diskussion om reliös fanatism eller terrorism utan en livlig debatt om psykvårdens brister.
Religiöst motiverat våld är relativt vanligt och det är INTE uteslutade orienterat utifrån en islamsk plattform, kristen terror har gamla anor och är än i dag vanligt.
http://sv.wikipedia.org/wiki/Timothy_McVeigh
http://en.wikipedia.org/wiki/Army_of_God_(USA)
http://en.wikipedia.org/wiki/Christian_Patriot_movement
http://en.wikipedia.org/wiki/Nagaland_Rebels
http://en.wikipedia.org/wiki/Tsar_Lazar_Guard
http://en.wikipedia.org/wiki/God's_Army_(revolutionary_group)
http://en.wikipedia.org/wiki/Ku_Klux_Klan
http://en.wikipedia.org/wiki/Official_IRA
http://en.wikipedia.org/wiki/Army_of_God_(USA)
Jag bara undrar- kan det inte vara så att Islaminspirerad terror legitimiseras och uppmuntras snarare än bekämpas när en psyksjuk knäppskalle som Taimour Abdulwahab behandlas av medierna som det han såg sig själv istället för vad han faktiskt var?
Om jag tar en massa LSD och ger mig på pensionärer med ett basebollträ i Cthulhus namn, kommer Sverige att bryta ut i ett ramaskri mot litterärt inspirerad mytologi- eller kommer jag anses vara en tokstolle?
Jag får känslan av att bilden vi serveras har mindre med sanningen att göra än tidens tongångar och att den berömda bandvagnen än en gång äntrats av skugglika attityder med makt att påtvinga sin agenda.
Jag är oerhört starkt avståndstagande till organiserad religion och ännu mer antipati har jag gentemot terror och mord i guds namn. Jag är helt på det klara med att terrororganisationer måste bemötas och åtgärdas men jag håller verkligen INTE med om två saker:
1) Det officiellt accepterade sättet att bedriva "krig" emot terrorismen
2) Den oproportionerliga rapporteringen av och kring "Islamistiskt" våld.
Bara för att vi utsett den här gruppen till våra ärkefiender behöver vi inte gå tillbaka smutsbrunare attityder jag för länge sedan hoppats att vi mognat från.
Islam och kristendomen är mer eller mindre exakt samma sak. Det finns en liten klick inom de båda som är helt ute och cyklar, sjuka jävlar som läser sin heliga bok genom ett filter av vansinne, hat och ondska. Det finns också en politisk agenda mellan raderna i de båda verken.
Antingen har vi full religionsfrihet eller ingen alls.
Eller, som vi nu verkar vilja ha det: Av media och stat understödd rasism.

Kommentarer
Postat av: sann

du missar det faktum att han, liksom sina gelikar, hade teologiska motiv för sin handling. dessa teologiska motiv är väl underbyggda i den heliga koranen.

islamisk extremism finns i sverige och inom det muslimska samhället, vare sig du förnekar det eller inte. islamisk extremism har att göra med islam, vare sig du vill det eller inte.

2011-01-10 @ 23:56:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0